Külföldi tartózkodásunk alatt számtalan váratlan helyzet alakulhat ki, ezért a külföldi utazások felhőtlen élvezetéhez alapos előkészületekre van szükség. Egyre nő azoknak a száma, akik tudatosan gondoskodnak a külföldi utazások biztonságáról, külföldi utazásaik alatt is biztonságban szeretnék tudni magukat és szeretteiket. Érdemes alaposabban utánanézni, hogy pontosan milyen utasbiztosítást válasszunk.

Az utasbiztosítás az egész világ területére érvényes „csomag” jellegű biztosítási konstrukció, amely az alábbi fő – biztosítótársaságonként eltérő biztosítási összegű – szolgáltatási elemeket tartalmaz:

  • kockázati élet- és balesetbiztosítás
  • egészségügyi- és baleseti költségek térítésére vonatkozó fedezet
  • poggyászbiztosítás
  • asszisztencia szolgáltatás

A biztosítótársaságok egyenként is több különböző szolgáltatási szintű termékkel vannak jelen a piacon, így igen széles a választható termékskála. A magasabb szolgáltatási szintű konstrukciók már felelősségbiztosítási fedezetet, illetve jogvédelem fedezet is tartalmaznak. Egyes biztosítótársaságok a külföldi utazás céljától, jellegétől függően speciális biztosítás fedezeteket ajánlanak pl. búvártevékenységre, síelésre.