Lakás- és társasház biztosítások

Ingatlan vagyonunk gyakran a legjelentősebb anyagi értékünk, amely általában egy egész élet, esetleg több generáció munkáját jelenti. Vagyonunk megszerzése és gyarapítása sok energiánkat emészti fel, de hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a megszerzett vagyonra vigyázni is kell. Sajnos, sok olyan körülmény játszhat szerepet életünkben (elég csak a természeti csapásokra, a szélsőséges időjárásra, a folyamatosan növekvő bűnözésre gondolni), ami vagyonunk károsodásával, megsemmisülésével fenyeget. Az ingatlan megsemmisülésével nemcsak a saját, hanem az utódok jövője is kilátástalanná válhat. Nem érdemes kockázatni, bízva a jó szerencsében, ennek a vagyonnak a megóvására legcélszerűbb eszköz a lakásbiztosítás.

A lakásbiztosítások igény szerint „testre szabhatóak”. A biztosítótársaságok széleskörű kiegészítő biztosítási lehetőséggel kívánják az egyedi igényeket is kielégíteni. A lakásbiztosítások keretében az általános kockázatokon (tűz- és elemi károk, katasztrófa károk, csőtörés, dugulás, üveg és betörés károk) túl kiegészítő fedezetekkel biztosíthatóak a vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos vagyontárgyak, műtárgyak, kiemelt értékű ingóságok. A lakásbiztosítás igény szerint tartalmazhat balesetbiztosítási, életbiztosítási és felelősségbiztosítási fedezetet. Hozzáértéssel és szakértelemmel egyedi igényeket is kielégítő lakásbiztosítási konstrukció állítható össze.

A társasházak esetén az együtt lakók vagyonának jelentős részét a közös tulajdonú épületrészek és a saját lakásuk jelenti. A társasház biztosítási konstrukciók fedezeti kör tekintetében hasonlóak a lakásbiztosítási konstrukcióhoz. Kiegészítő fedezetekkel igen széles körű, a klasszikus lakásbiztosítási konstrukciók fedezeti köreit meghaladó szerződés állítható össze. Egyetlen ingatlanbiztosításon belül a társasház teljes épületének biztosítása megoldható, épületbiztosításban a közös ingatlanrészeken túl a magán ingatlanrészek is fedezetbe vonhatóak. Jellemző a széles körű felelősségi fedezet, a jól összeállított konstrukció komplex felelősségi fedezetet tartalmaz.